علت پیری زودرس پوست چیست؟

HOT SALE COLLAGEN BOOST ANTI AGING

Contents

آیا تا به حال متوجه شده‌اید که برخی افراد با وجود سن کم، پوستی پیرتر دارند؟ پیری زودرس پوست، پدیده‌ای است که بسیاری از ما را نگران می‌کند. چین و چروک‌ها، لکه‌ها و افتادگی پوست، می‌تواند اعتماد به نفس را کاهش داده و از زیبایی طبیعی ما بکاهد. اما دلایل این پدیده چیست و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟در این مقاله، به بررسی جامع علت پیری زودرس پوست می‌پردازیم. از علائم اولیه تا عوامل مؤثر در آن و راهکارهای پیشگیری و درمان، همه و همه در این مطلب گنجانده شده است. با شناخت بهتر این موضوع، می‌توانید قدم‌های مؤثری برای حفظ جوانی و شادابی پوست خود بردارید.

HOT SALE COLLAGEN BOOST ANTI AGING

پیری زودرس چیست؟

پیری پوست یک فرایند طبیعی است که با افزایش سن رخ می‌دهد. اما پیری زودرس پوست، زمانی است که پوست شما زودتر از آنچه انتظار می‌رود علائم پیری را نشان می‌دهد. از شایع ترین علت پیری زودرس پوست می توان به این موارد اشاره کرد: تغییرات پوستی مانند چین و چروک، لکه های ناشی از افزایش سن، خشکی، از دست دادن رنگ پوست، پرپیگمانتاسیون در اطراف قفسه سینه و افتادگی پلک.

علائم پیری زودرس پوست

از علائم پیری زودرس پوست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1_ لکه‌های خورشیدی

لکه‌های خورشیدی که به آن لکه‌های پیری و لکه‌های کبدی نیز می‌گویند، لکه‌های صافی روی پوست هستند که در اثر سال‌ها قرارگرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می‌شوند. این مورد به عنوان یکی از شایع ترین علت پیری زودرس پوست بحساب می اید. این لکه‌های پر رنگ ممکن است روی صورت، پشت‌دست‌ها یا ساعد شما ایجاد شود. آنها معمولاً در سن 40 سالگی یا بعد از آن ظاهر می شوند. افرادی که پوست روشن تری دارند، مانند فیتزپاتریک نوع 1 و 2، ممکن است این لکه های خورشیدی را زودتر ببینند.

2_ پوست نازک

باگذشت زمان، لایه‌های بالایی پوست‌نازک‌تر می‌شوند و حاوی پروتئین‌های ساختاری کمتری مانند کلاژن هستند که به پوست شما شکل می‌دهد. در نتیجه ممکن است دست‌های شما رگ‌دارتر، نازک‌تر و مستعد چروک شدن ظاهر شوند. هیچ معیار عینی برای زمانی که دست‌ها پیرتر به نظر می‌رسند وجود ندارد، اما بیشتر مردم در اواخر دهه 30 و اوایل دهه 40 زندگی خود متوجه آن می‌شوند.

3_ التهاب یا هی پر پیگمان طاس یون در امتداد قفسه سینه

بسیاری از افراد با افزایش سن دچار تغییر رنگ لکه‌ای در قفسه سینه می‌شوند. مشابه لکه‌های خورشیدی، این نواحی رنگ‌دانه‌های متفاوت می‌توانند در اثر آسیب به سلول‌های شما در اثر قرارگرفتن در معرض نور خورشید ایجاد شوند. این نوع هایپرپیگمانتاسیون همیشه با پیری مرتبط نیست. این می‌تواند نتیجه اگزما یا سایر بیماری‌های پوستی باشد که به سلول‌های ملانین در پوست شما آسیب می‌رساند. سن متوسطی برای بروز این عارضه پوستی وجود ندارد.

4_ پوست خشک 

خشکی ممکن است در طول زمان بیشتر اتفاق بیفتد. به این دلیل که پوست‌نازک بیشتر مستعد کم‌آبی است. ممکن است با نزدیک‌شدن به 40 سالگی متوجه شوید که پوستتان خشک تر و مستعد پوسته پوسته شدن می شود. به همین دلیل این مورد هم می توان یکی از شایع ترین علت پیری زودرس پوست دانست.

چین‌ و چروک یا افتادگی

با وارد شدن به 30 سالگی، پوست شما تولید کلاژن را کاهش می دهد، پروتئینی که به پوست شما شکل می دهد. کلاژن چیزی است که به پوست شما کمک می کند تا به حالت اول برگشته و صاف بماند.
با کلاژن کمتری در پوست، ایجاد چین‌ و چروک‌های قابل‌ مشاهده و افتادگی آسان‌تر است. ممکن است متوجه شوید که این اتفاق بیشتر در نواحی اطراف ماهیچه‌هایی که اغلب استفاده می‌شوند، مانند پیشانی یا جایی که بیشتر در معرض نور خورشید هستید، رخ می‌دهد.
سنی که افراد برای اولین‌ بار متوجه چین‌ و چروک می‌شوند متفاوت است و گاهی اوقات حتی ممکن است پیری دلیل این مسئله نباشد. 

پیری زودرس از چه سنی شروع می‌شود؟

شروع پیری زودرس پوست، یک فرآیند تدریجی است و سن دقیق آن برای همه یکسان نیست. عوامل مختلفی مانند ژنتیک، سبک زندگی، محیط و عوامل هورمونی می‌توانند بر روی سرعت پیری پوست تاثیر بگذارند. با این حال، به طور کلی، علائم اولیه پیری زودرس پوست ممکن است از دهه سوم زندگی به بعد ظاهر شود.

Voici 5 habitudes qui entrainent le vieillissement premature…1

علل ایجاد پیری زودرس پوست

از شایع ترین علت پیری زودرس پوست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1_ سیگارکشیدن

وقتی سیگار می‌کشید، سموم موجود در نیکوتین سلول‌های بدن شما را تغییر می‌دهند. این سموم کلاژن و فیبرهای الاستیک پوست شما را می‌شکنند و منجر به افتادگی، چین‌وچروک و صورت توخالی و لاغر می‌شوند.

2_ رژیم غذایی ناسالم

 چند مطالعه نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی سرشار از قند یا کربوهیدرات‌های تصفیه شده ممکن است باعث پیری زودرس شود. از طرف دیگر، رژیم‌های غذایی پر از میوه‌ها و سبزیجات به جلوگیری از تغییرات زودرس پوست کمک می‌کند.

3_ الکل

نوشیدن بیش از حد الکل می‌تواند به‌مرورزمان پوست شما را کم آب کرده و به آن آسیب برساند و منجر به علائم پیری زودرس شود.

4_ خواب ضعیف

مطالعات نشان می‌دهد که خواب باکیفیت پایین (ناکافی) باعث می‌شود سلول‌های شما سریع‌تر پیر شوند.

5_ استرس

 زمانی که استرس دارید، مغز شما کورتیزول، هورمون استرس، را ترشح می‌کند. کورتیزول دو ماده‌ای را که پوست شما را صاف و شاداب نگه می‌دارند را مسدود می‌کند: هیالورونان سنتاز و کلاژن.

Viya Collagen Skin Botox™ Colageno Acido Hialuronico ATIVOS DO BOTOX BRINDE

علت پیری زودرس در زنان

پیری زودرس پوست، یک چالش زیبایی و سلامت برای بسیاری از زنان است. عوامل متعددی در این پدیده نقش دارند که با شناخت دقیق آن‌ها می‌توان اقدامات پیشگیرانه و درمانی موثرتری انجام داد. در ادامه، برخی از مهم‌ترین دلایل پیری زودرس در زنان به همراه توضیحات تخصصی‌تر ارائه شده است:

یائسگی

کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی باعث کاهش تولید کلاژن و الاستین می‌شود که مسئولیت حفظ خاصیت ارتجاعی و رطوبت پوست را بر عهده دارند.

نوسانات هورمونی قاعدگی

تغییرات هورمونی در طول چرخه قاعدگی نیز می‌تواند بر روی پوست تاثیر گذاشته و باعث ایجاد جوش، لک و سایر مشکلات پوستی شود.

بیماری‌های غدد درون ریز

اختلال در عملکرد غدد تیروئید، غدد فوق کلیوی و سایر غدد درون ریز می‌تواند بر روی هورمون‌های پوست تاثیر گذاشته و باعث پیری زودرس شود.

ژنتیک

برخی افراد به دلیل عوامل ژنتیکی مستعد پیری زودرس هستند. ژن‌ها می‌توانند بر روی سرعت تولید کلاژن، میزان آسیب‌پذیری پوست در برابر عوامل محیطی و سرعت ترمیم سلول‌های پوست تاثیر بگذارند.

بیماری‌های مزمن

بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های خود ایمنی، بیماری‌های کبدی و کلیوی می‌توانند بر روی پوست تاثیر گذاشته و باعث پیری زودرس شوند.

استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی

 برخی از محصولات آرایشی ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشند که باعث تحریک و آسیب به پوست شوند.

نور خورشید

اشعه ماوراء بنفش موجود در نور خورشید یکی از مهم‌ترین عوامل آسیب‌رسان به پوست است. این اشعه‌ها باعث تخریب کلاژن، ایجاد رادیکال‌های آزاد و لکه‌های پوستی می‌شوند.

استرس

استرس مزمن باعث افزایش تولید کورتیزول و التهاب در بدن می‌شود که هر دو به پوست آسیب می‌رسانند.
 

مصرف بیش از حد الکل

الکل باعث کم آبی بدن و آسیب به کبد می‌شود که هر دو بر روی سلامت پوست تاثیر می‌گذارند.
 

سیگار کشیدن

نیکوتین و مواد شیمیایی موجود در دود سیگار باعث کاهش جریان خون در پوست، تخریب کلاژن و ایجاد رادیکال‌های آزاد می‌شوند.

روش‌های پیشگیری از پیری زودرس پوست

از قرارگرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید: 

برای محافظت از خود در برابر آسیب‌های خورشید اقدامات لازم را انجام دهید. در تمام طول سال از ضد آفتاب استفاده کنید، حتی اگر قصد دارید در سایه باشید. همیشه محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش را انتخاب کنید که حداقل SPF 30 یا بالاتر باشد. از لباس‌های محافظ، از جمله کلاه و عینک‌ آفتابی استفاده کنید. از سولاریوم خودداری کنید – به‌ جای آن از محصولات خود برنزه کننده استفاده کنید.

سیگار را ترک کنید

اگر سیگار می‌کشید، دراسرع‌وقت سیگار را ترک کنید. سیگار یکی از شایع ترین علت پیری زودرس پوست بحساب می آید که می تواند تاثیرات زیان باری برای پوست داشته باشد.

میوه و سبزیجات بیشتری بخورید 

یک رژیم غذایی متعادل می‌تواند پیری زودرس را متوقف کند. از خوردن قند زیاد یا کربوهیدرات‌های تصفیه شده خودداری کنید.

مصرف الکل را کاهش دهید 

از آنجایی‌ که الکل باعث پیری زودرس پوست شما می‌شود، کاهش مصرف الکل می‌تواند به جلوگیری از آسیب بیشتر کمک کند.

ورزش

 فعالیت بدنی منظم گردش خون را بهبود می‌بخشد و سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند که باعث پیری سالم می‌شود.

مراقب پوست خود باشید 

هر روز پوست خود را تمیز کنید تا آلودگی، آرایش، عرق یا سایر موادی که باعث تحریک می‌شوند پاک شود. از محصولات پوستی خشن حاوی مواد معطر یا PH بالا دوری کنید. برای جلوگیری از خشکی و خارش پوست خود را روزانه مرطوب کنید.

سطح استرس خود را کاهش دهید

 استرس به عنوان یکی از رایج ترین علت پیری زودرس پوست در دنیا شناخته می شود. سعی کنید تاحدامکان استرس را از زندگی خود حذف کنید. تکنیک‌های مدیریت استرس سالم (مانند مدیتیشن یا ورزش) را برای عوامل استرس‌زا که نمی‌توانید از آنها دوری کنید پیدا کنید.

کیفیت خواب خود را بهبود بخشید

خواب کمتر از هفت ساعت می‌تواند سلول‌های بدن شما را سریع‌تر پیر کند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

فاطمه ویس وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *